Αισθητική οδοντιατρική

Με τα χρόνια συσσωρεύονται στα δόντια μας χρωστικές, που δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν με έναν απλό καθαρισμό. Πιθανές αιτίες είναι το κάπνισμα, η κατανάλωση χρωμογόνων ποτών και τροφών, η χρήση κάποιων φαρμάκων και οδοντιατρικών υλικών, αλλά και η πολφική αιμορραγία  μετά από τραυματισμούς, που σκουραίνουν το χρώμα των δοντιών μας. 

Η λεύκανση αποτελεί μια ασφαλή και συντηρητική μέθοδο αλλαγής του χρώματος των δοντιών. Χρησιμοποιείται ειδικό gel που διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι χωρίς να επιφέρει καμία απολύτως βλάβη των οδοντικών ιστών. Μπορεί να παρατηρηθεί μια παροδική ευαισθησία των δοντιών, η οποία σταματάει μερικές ημέρες μετά το πέρας της θεραπείας. Λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι. Καλύτερα αποτελέσματα προσφέρει ο συνδυασμός των δυο αυτών μεθόδων. 

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Η  λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με υπεροξείδιο του υδρογόνου, διαρκεί συνολικά μια ώρα και παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνήθως αρκεί μια με δυο συνεδρίες για το επιθυμητό μας αποτέλεσμα. 

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη και ασφαλή μέθοδο λεύκανσης που επιτρέπει στον ασθενή να λευκάνει αποτελεσματικά τα δόντια του στο σπίτι. Πραγματοποιείται με την χρήση ειδικού νάρθηκα, ο οποίος κατασκευάζεται στο ιατρείο, μέσα στον οποίο ο ασθενής μπορεί να τοποθετήσει λευκαντικό παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) και να το φοράει καθημερινά για συγκεκριμένες ώρες (συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου), ανάλογα τη συγκέντρωση του λευκαντικού που επιλέγουμε.  

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΕ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ

Σε απονευρωμένα δυσχρωμικά δόντια μπορούμε να επιτύχουμε αλλαγή του χρώματος τοποθετώντας τον λευκαντικό παράγοντα μέσα στον μυλικό θάλαμο, δηλαδή στο χώρο που προϋπήρχε το νεύρο του δοντιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσωρινό σφράγισμα. Μετά από μερικές ημέρες, όταν έχουμε επιτύχει το επιθυμητό χρώμα, επανέρχεται ο ασθενής για την τελική αποκατάσταση.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές επικαλύψεις, σαν φλοίδες από ειδικά κεραμικά υλικά, που συγκολλούνται πάνω σε κάθε δόντι και η αφαίρεση αδαμαντίνης που απαιτείται είναι είτε μηδενική είτε φτάνει στο 0.5χιλ  το μέγιστο. Χρησιμοποιούνται για να διορθωθούν αισθητικά όσα δόντια έχουν υποστεί φθορές στο σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα τους, να κλείσουν αντιαισθητικά κενά, να ισιώσουμε μπροστινά κενά ή να αποκαταστήσουμε σπασμένα δόντια. 
Οι όψεις πορσελάνης είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, υψηλής ποιότητας αισθητική εργασία, που εξασφαλίζει μακρόβια αποτελέσματα. Αποτελούν μια κορυφαία επιλογή, αφού το τελικό αποτέλεσμα μιμείται με μεγάλη φυσικότητα το ανθρώπινο δόντι. Για την απόκτηση ενός όμορφου και λαμπερού χαμόγελου απαιτούνται δύο με τρείς επισκέψεις. 

ΕΠΕΝΘΕΤΑ

Όταν υπάρχει εκτεταμένη απώλεια οδοντικών ιστών το σφράγισμα δεν αποτελεί την ενδεικνυόμενη θεραπεία. Στην περίπτωση αυτή μετά από κατάλληλη παρασκευή του δοντιού και αποτύπωση, κατασκευάζεται μια αποκατάσταση από ρητίνη ή πορσελάνη, όπου στη συνέχεια συγκολλάται  στο δόντι. Πολλά δόντια που απαιτούν  απονεύρωση και κούπα, μπορούν να αποκατασταθούν με αυτή τη μέθοδο, χωρίς να αφαιρεθεί αλόγιστα οδοντικός ιστός. Το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο  και με άριστη αισθητική.

ΜΙΚΡΟΑΠΟΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ

Η εμφάνιση λευκών ή καφέ κηλίδων στην επιφάνεια των δοντιών, προκύπτουν από διαταραχές κατά τη διαμόρφωση του ανόργανου μέρους του δοντιού. Οι αντιαισθητικές αυτές κηλίδες μπορούν να αφαιρεθούν συντηρητικά με την μικροαποτριβή της αδαμαντίνης. Η  μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής για τα δόντια, ανώδυνη και ολοκληρώνεται συνήθως σε ένα ραντεβού δίνοντας ένα μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΛΕΥΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Οι σύνθετες ρητίνες, με τις οποίες γίνονται τα λευκά σφραγίσματα, έχουν σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία χρόνια έχοντας αντικαταστήσει τα μεταλλικά. Έχουν  μεγάλη αντοχή, ¨κολλάνε¨ στο δόντι και ενσωματώνονται  χρωματικά. Είναι ανθεκτικές και εύκολες στην τοποθέτηση τους. Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται μόνο κορυφαίες εταιρίες, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια αποτελέσματα.

Αισθητική οδοντιατρική 1
Photo Gallery