Μικροσκοπική οδοντιατρική

Στο ιατρείο γίνεται χρήση σύγχρονου οδοντιατρικού μικροσκοπίου με σκοπό την εγκυρότερη και καλύτερη διάγνωση οδοντιατρικών νόσων και αντιμετώπιση αυτών σε πρώιμο στάδιο. 

Η μικροσκοπική οδοντιατρική εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο φάσμα οδοντιατρικών ειδικοτήτων (χειρουργική οδοντιατρική, ενδοδοντία, περιοδοντολογία, εμφυτευματολογία, προσθετική και αισθητική οδοντιατρική), βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων θεραπειών. Επιτρέπει την εγκυρότερη διάγνωση των βλαβών και την εξοικονόμηση ιστών που δεν αναπληρώνονται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η υψηλή μεγέθυνση που παρέχει το μικροσκόπιο, δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να επέμβει με ακρίβεια στις αρχόμενες βλάβες χωρίς να προκαλέσει ζημιά στους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Ελέγχει απόλυτα την πλήρης αφαίρεση της βλάβης όπως και την αποκατάσταση της (σφράγισμα, γέφυρα κ.α).

Η συμβολή του στις απονευρώσεις είναι καθοριστική, καθώς ο εντοπισμός πολλών ριζικών σωλήνων και η κατεύθυνση των εργαλείων σε αυτούς ειναι αδυνατος με γυμνο ματι. Ομοίως η χρήση του στη χειρουργική των μαλακών ιστών του στόματος (ούλα, περιοδόντιο, κ.α), αλλά και στα στάδια της εμφυτευματολογίας, επιτρέπει στον χειρουργό να πραγματοποιεί επεμβάσεις με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και καλύτερη επούλωση των ιστών.

Γιατί τα απονευρωμένα δόντια «σπάνε»;

Κοινή αιτία κατάγματος των δοντιών αυτών  αποτελεί η υπερβολική αφαίρεση οδοντικών ιστών κατα την  διάνοιξη για τον εντοπισμό των στομίων των ριζικών σωλήνων με γυμνό μάτι. Έτσι τα δόντια αδυνατίζουν και αργότερα παθαίνουν κάταγμα. Η υψηλής ποιότητας θεραπεία που εφαρμόζεται με τη χρήση του μικροσκοπίου διασφαλίζει την αφαίρεση όσον το δυνατόν λιγότερης οδοντικής ουσίας, τόσο κατά την απονεύρωση όσο και την έμφραξη των τερηδονισμένων δοντιών. Με όσον το δυνατόν μικρότερες διανοίξεις, αποφεύγονται ανεπιθύμητα κατάγματα, που προκαλούνται με γυμνό μάτι  και  τα δόντια παραμένουν γερά μετά την θεραπεία.

Μικροσκοπική οδοντιατρική 1
Photo Gallery